Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska utflyktsmål, del 1

Det finns många vackra och relativt okända platser i Spanien. Vi kommer under sommaren att komma med ett och annat tips på utflyktsmål som kanske inte är så välkända av den stora massan.

Vår avsikt är att ge ut minst två artiklar i veckan fram till slutet av augusti om trevliga spanska utflyktsmål. Så var beredda på intressanta utflykter i sommar, artiklarna kommer främst på måndagar och fredagar. Är det någon som vill tipsa om en plats, så blir vi givetvis tacksamma. Platserna kan vara lokaliserade var som helst i Spanien, på fastlandet eller på öarna.

26.06.2017

Av Jonny Erixon

Här kommer ett tips om en mycket vacker och relativt okänd plats:
Charco Azul i Jubrique.


Platsen är ett landmärke för lokalbefolkningen sedan urminnes tider och är en vacker oas i hjärtat av Sierra Bermeja i Serrania de Ronda. Det är en vacker lagun med som namnet antyder kristallblått vatten, vattnet faller ner i lagunen via två vattenfall. Den ligger i arroyo El Quejigo som är en biflod till rio Almarchal som i sin tur är en biflod till den mer kända Rio Genal. Allt är omgivet av höga klippor och tät barrskog med ormbunkar i överflöd.

Ett perfekt utflyktsmål under varma vår och sommardagar, relativt lättillgängligt och med möjlighet att ta ett avsvalkade dopp i det rena vattnet. Enklast når man dit genom att ta vägen från Jubrique till Estepona, vid ca 7 km går det in en väg till höger i ett område som kallas ”Puerto del Estercal”, vägen går genom den för området typiska kastanjeskogen som lite längre fram blir tallskog – se kartan nedan.
Charco Azul

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö

a