Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Skogsbrand på gränsen till Doñana

225 brandmän samt 200 militärer och 15 brandflyg bekämpar i dagsläget den skogsbrand som bröt i lördags kväll vid Moguer (Huelva) på gränsen till nationalparken Doñana. Branden bröt ut på tre olika platser. Brandförsvaret har elden under kontroll vid två av dessa, men branden fortsätter.

I nuläget handlar det om att få branden under kontroll på den tredje platsen för att sedan släcka bränderna enligt brandbekämpningsmyndigheten Plan Infoca. Det som har försvårat släckningsarbetet är den nyckfulla vinden som ändrar riktning.

Över två tusen boende i området evakuerades under söndagen som en försiktighetsåtgärd. De flesta kunde återvända till sina bostäder senare under söndagen.

Nationalparken Doñana är känt för sitt rika djurliv. Här finns bland annat det iberiska lodjuret.

På Costa del Sol har det under helgen registrerats tre bränder under helgen i Sierra Palmitera nära bostadsområdet La Zagaleta i Benahavís samt i Alozaina och Casarabonela. Samtliga bränder är släckta eller pågår eftersläckningsarbete.

I Benahavís arbetade 35 brandmän och ett brandflyg. Elden som startade i Sierra Palmitera orsakades troligtvis av ett åskoväder enligt regionalregeringens delegat i provinsen Málaga, José Luis Ruiz Espejo.

Branden är under kontroll och väntas vara släckt under måndagen.

26.06.2017

Doñana bland de mest välskötta nationalparkerna i världen
 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö