Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Grannar protesterade när dansk medborgare greps i Melilla: ”Allah är stor”

Guardia Civil grep i fredags en 40-årig dansk medborgare men född i Tensamane, Marocko, som är misstänkt för att ingå i ett nätverk som finansierat islamiska staten IS och även rekryterat frivilliga till heligt krig i Syrien och Irak. Vid gripandet protesterade grannar med att ropa ”Allah är stor” och be polisen ”försvinna” uppger spanska medier.

Det var vid sjutiden i fredags morse som Guardia Civil gjorde ett tillslag mot en femvåningsfastighet på calle Cuesta de Viña 9. På fastigheten finns en skylt med texten ”si Dios quiere”, om Gud vill.

Enligt danska medier misstänks pengar från momsbedrägerier i Norden ha gått till att finansiera en terrorcell som rekryterat krigare till islamistiska grupper. En av dem som pekas ut som misstänkt delaktig är en man som är folkbokförd i Sydsverige.

Som Svenska Magasinet skrev den 23 maj uppger spansk polis att Danmark ingår i ett terroristnätverk. Den dansk som greps i fredags ska vara delaktig i en gigantisk miljonsvindel på 59 miljoner danska kronor.

Mannen har överförts från Melilla till Madrid skriver dagstidningen Melilla Hoy.

Sedan Spanien höjde terrorhotnivån till fyra på den femgradiga skalan sommaren 2015 har 173 misstänkta jihadister gripits i Spanien. Av dessa sitter 95 procent frihetsberövade enligt inrikesministern Juan Ignacio Zoido.

26.06.2017

Spansk polis: Danmark ingår i terroristnätverk
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet