Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

”Ta hem skräp och avfall efter er”

Ikväll fredag är det dags för San Juan-firande utmed stränderna. Efter firandet brukar stränderna se ut som slagfält med tonvis av avfall, flaskor, glas och annat bråte. Myndigheterna i Málaga ber besökarna att ta med sig skräpet efter nattens firande. Ifjol fick renhållningsarbetarna ta hand om 20 ton sopor (bilden).

Enbart i Málaga kommer 177 renhållningsarbetare och 62 fordon att vara igång i natt för att få stränderna rena. Och den miljöansvarige vid Málaga kommun, Raúl Jiménez, och kommunalrådet för stränder, Teresa Porras, ber allmänheten om hjälp att inte lämna skräp och avfall kvar på stränderna. Ett hundratal lokalpoliser kommer att vara i tjänst under natten skriver La Opinión de Málaga.

Ifjol var det värre än någonsin med krossade glas som riskerar att tränga in i fötterna på strandgäster.

På många stränder i provinsen Málaga firas ankomsten av sommaren med musik, dans och eld. Det gäller inte minst i Málaga stad och på stränderna Misericordia och La Malagueta där artister som Borja Rubio, Henry Méndez, Feder, DJ Valdi, Barei, Álex Guerrero, K-Narias och Calum uppträder.

Även i Marbella, Estepona, Torremolinos, Benalmádena, Rincón de la Victoria, Nerja och Almuñécar blir det musik och underhållning. Flera av platserna har fyrverkeri. I Benalmádena inleds även Feria de San Juan som pågår till den 29 juni.

23.06.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet