Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Midsommarvädret i Spanien och i Sverige 2017

Att fira midsommar är något som Spanjorer och Svenskar har gemensamt. Firandet är kanske lite olika, men festas görs det. I år är det dessutom på samma datum i båda länderna vilket oftast inte är fallet.

Midsommarafton här i Spanien är den gamla svenska dvs. 23 juni, ett datum som lever kvar även i Danmark och Norge. Sverige och Finland har ju som bekant flyttat midsommardagen till perioden fredag 19 juni-25 juni. Det gjordes i Sverige 1953 och i Finland 1955.

Spaniens stränder kommer under fredagskvällen den 23 juni att fyllas med tusentals brasor till firandet av San Juan. Traditionen handlar om att de som firar San Juan ska rena sig från onda andar genom eld och vatten. Det är en upplevelse att vara med och gå baklänges ut i vattnet kl 24.00, tillsammans med tusentals andra människor på stranden. Många tappar sedan upp havsvatten på flaska för att ta med hem och stänka i hörnen (heligt vatten). Midsommardagen är däremot inte någon helgdag i Spanien utan man förväntas gå mer eller mindre direkt från stranden till jobbet, fast i år är det ju en lördag så många är lediga.

22.06.2017

Alla vill ju ha fint väder på midsommar, och om vi ser lite på väderkartorna så blir det som vanligt fint väder i nästan hela Spanien, det är bara i Kantabrien längst i norr som det kan komma någon skur. För Sveriges del ser det däremot ut att bli betydligt blötare, störst solchanser verkar det vara utmed norrlandskusten och möjligtvis på Öland. Men en bild säger ju mer än 1000 ord så jag låter nedanstående bilder tala för sig själva.
Midsommar i SpanienMidsommar i SverigeMidsommarhelgen i två storleksmässigt jämförbara städer:
MálagaGöteborg Publicerat av Jonny Erixon.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö