Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klart: SAS öppnar upp bas i Málaga

Nu är det klart. Málaga blir tillsammans med London (Heathrow) nya baser i Europa från i höst. Fyra nya A320neo baseras i Málaga. Jämfört med nu blir trafiken omvänd och flygen utgår från Málaga till destinationer i Skandinavien.

22.06.2017

Av Ola Josefsson

Som Svenska Magasinet berättade den 2 februari startar SAS ett nytt bolag som från i höst ska flyga med en irländsk licens. Dessutom startar bolaget två baser som piloter och kabinpersonal utgår från. Det var redan då klart att det skulle bli en bas i London och en i Spanien, troligtvis Málaga. Och nu är det bekräftat enligt SAS pressinformation.

- Ja, nu är det klart att det blir Málaga, meddelar Mariam Skovfoged till Svenska Magasinet på torsdagen.

Även Barcelona, Alicante och Palma de Mallorca nämndes som tänkbara alternativ. Att det blev Málaga kommer inte som någon överraskning. SAS har viktiga kunder och resenärer som har anknytning till Costa del Sol genom semesterbostäder och fritidsboende.

Även flygtorget.se som också har nyheten om SAS nya bas i Málaga skriver att det inte är ett helt överraskande beslut och att Málaga var en av de flygplatser som legat högt upp i spekulationerna.

”Spanien är i fokus för oss. Vi har många passagerare på våra linjer dit och har även ökat kapaciteten det senaste året”, säger SAS presschef Fredrika Henriksson till Flygtorget.

Redan nu har SAS flyg till Málaga från samtliga huvudstäder i Skandinavien. Dessutom finns linjer till ytterligare sju spanska destinationer: Alicante, Barcelona, Fuerteventura, Las Palmas, Mallorca, Teneriffa, Ibiza.

När basen i Málaga öppnar lagom till vintertabellen träder i kraft i oktober blir trafiken omvänd. Fyra nya A320neo baseras på den spanska Solkusten och utgår från Málaga.

Det nya bolaget SAS Irland kommer att stationera folk i Málaga. Flygtorget uppger att det krävs 30 personer per flygplan, tio piloter och 20 i kabinen. 

Just nu pågår rekryteringen av närmare 400 personer till flight-deck och kabin genom Parc Aviation.
 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjöa