Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Här grips Rachid El Omari – ”ett klart hot mot säkerheten i Spanien”

En av de jihadister som greps i Madrid igår är Rachid El Omari som beskrivs som en av de farligaste under de senaste åren. Enligt ett uttalande från landets inrikesminister Juan Ignacio Zoido finns det i dagsläget inget som tyder på att El Omari planerade attentat just för tillfället.

Mellan den 23 juni till 2 juli hålls World Pride i Spaniens huvudstad och tre miljoner besökare väntas varför spansk nationalpolis har utökat säkerheten.

Inrikesdepartementet skriver i ett pressmeddelande att den 32-årige Rachid El Omari var långt gången i radikaliseringsprocessen. Han har uttryckt önskemål att dö som en martyr vid ett självmordsattentat.

Ytterligare två personer greps igår, Mohammed Chaou, 38, och Mustapha El Omari, 33, båda var inne i radikaliseringsprocess. 32-åringen beskrivs som huvudmannen som har ägnat sig åt rekrytering av jihadister i Madrid-området.

Det var tidigt igår morse som spansk nationalpolis grep tre marockanska medborgare i en fastighet på calle Divino Vallés 14 nära Atocha-stationen i Madrid. Samtliga är misstänkta för att ha samröre med islamiska staten IS eller Daesh. Polisen kom över material som använts i radikaliseringsprocess och även handböcker kring självmordsbomber och hur propaganda sprids bäst på nätet.

Rachid El Omari beskrivs ha en farlig profil som kännetecknar attentatsmännen i Frankrike och Storbritannien. ”Den marockanske medborgaren betraktat som ett klart hot mot säkerheten i vårt land” säger inrikesministern.

22.06.2017

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjöa