Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Dyraste semesterlägenheter i Marbella – 1.100 euro för en vecka

Hyra en semesterlägenhet i Sotogrande (Cádiz) och Marbella är bland de dyraste platserna i Spanien sommaren 2017. Här kostar en veckas hyra 1.100 euro visar en undersökning av TecniTasa. Generellt har hyrespriserna under sommaren i Spanien stigit med tio procent jämfört med sommaren ifjol.

Enligt undersökningen från TecniTasa kostar en veckas hyra av en lägenhet vid havet i genomsnitt 729 euro i sommar vilket är 65 euro mer jämfört med ifjol eller 30 procent dyrare jämfört med 2014.

Dyrast är Ibiza (Balearerna), Sotogrande (Cádiz), Sitges (Barcelona), Salou (Tarragona), San Sebastián (Baskien), Sanxenxo (Pontevedra), Cadaqués (Girona), Salou (Tarragona) och Marbella (Málaga) med i genomsnitt 1.100 euro i veckan.

I Andalusien är skillnaderna stora mellan provinserna Cádiz och Málaga med hyror på upp emot 1.600 euros jämfört med de mer billigare provinserna Huelva, Granada och Almería.

I provinsen Málaga är fritidshamnen Puerto Banús dyrast med 1.300 euro för en vecka. Du kan även hitta en semesterlägenhet med utsikt över strand och hav från 450 euro på strandpromenaden i Málaga stad, Algarrobo, Fuengirola och Estepona.

Granada och Almería är billigast med semesterlägenheter på mellan 400 till 600 euro i Aguadulce, Mojácar, Roquetas de Mar, Motril, la Herradura och Salobreña.

22.06.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet