Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenskt fastighetsbolag köper La Duquesa golfbana

Ett svenskt fastighetsbolag köper La Duquesa Golf Country Club i San Luis de Sabinillas på västra Costa del Sol. Köpet blev klart i torsdags. I nuläget förhandlar det svenska fastighetsbolaget även om att även köpa ett hotell i anslutning till golfbanan.

21.06.2017

Av Ola Josefsson

Enligt uppgifter till Svenska Magasinet är det ett lokalt bolag, SPS Global, som köpt golfbanan. Bakom bolaget står representanter från Blumarine Capital AB, tidigare Svenska Storstadsgruppen AB.

La Duquesa Golf Country Club har brottats med ekonomiska problem och var ett konkursbo. Banken har godkänt köpet.

Representanter för det svenska fastighetsbolaget har besökt golfbanan som ligger i Manilva kommun åtskilliga gånger. Bolaget förhandlar även om att köpa ett hotell som ligger i anslutning till golfbanan och den verkställande direktören befinner sig just nu på kusten. Köp av golfbana och hotell är två helt skilda affärer. 

Bland klubbens svenska medlemmar är glädjen stor idag. Svenska Magasinet har pratat med flera under onsdagen och samtliga är glada för nyheten.
- Kul att det händer något positivt. Golfbanan har brottats med dålig ekonomi och konkurs. Detta är en mycket positiv nyhet, säger en av medlemmarna till Svenska Magasinet som är först med den glada nyheten.

Med golfbana och hotell tycks förutsättningarna vara goda för att starta golfresor. 18-hålsslingan La Duquesa öppnade 1989 och är designad av Robert Trent Jones.

Han blir ny direktör på svenskägda golfbanan La Duquesa

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän