Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nerja: Tre tusen besökare under veckosluten – nu måste río Chillar skyddas

Omkring tre tusen besökare och cirka tusen bilar tar sig under veckosluten på sommaren till río Chíllar för att vandra. Den natursköna platsen norr om Nerja vid bergskedjorna Sierras Tejeda, Almijara och Alhama har på tio år gått från att ha varit en ganska okänd plats till att lida av massturism.

Det kommer allt fler rapporter om nedskräpning i området och både Nerjas kommunfullmäktige och regionalregeringen Junta de Andalucia har försökt att styra upp utvecklingen med allt fler besökare.

Río Chíllar som har ett stabilt vattenflöde året om sträcker sig 20 kilometer från flodmynningen vid stranden El Playazo i Nerja och upp till foten av Piedra Sillada som mäter 1.800 meter. Under de senaste tio åren har det skett en explosion av antalet besökare under veckosluten.

Den vänsterstyrda trepartialliansen, PSOE, Förenade vänstern IU och EVA-Podemos har tillsammans med miljödepartementet försökt hitta lösningar för att skydda området och begränsa antalet besökare och motorfordon. Ett förslag är på gång men samtidigt beskrivs frågan som komplex då förslaget måste få tekniskt och juridiskt stöd skriver Diario SUR.

Varje år ställer frivilliga upp för att rensas platsen från skräp och sopor som besökare lämnat efter sig.

20.06.2017

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö

a