Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Prisnivåerna är fortsatt låga i Spanien

Nya siffror från Eurostat visar att prisnivån på tjänster och konsumtionsvaror i Spanien under 2016 ligger åtta procent under genomsnittet för Europeiska unionen (EU). Vad gäller kläder så är Spanien det billigaste landet inom euroområdet och det femte billigaste för alkohol och tobak.

Om man ser på hela EU så ligger den allmänna prisnivån på 92% av genomsnittet vilket ger en trettonde plats av de 28 länderna. De dyraste länderna är Danmark (139%), Irland (125%) och Sverige och Luxemburg (båda 124%). Norge är inget EU-land så de finns inte med i statistiken, annars talar mycket för att de hade legat i topp prismässigt.

Tittar man på bottenplatserna så är Bulgarien det billigaste landet (48%), Rumänien (52%) och Polen (53%). Dessa följs av Litauen (63%), Slovakien (68%) och Lettland (71%).

15.06.2017

Flamencodress

Kläder
Som nämnts ovan så är Spanien det billigaste landet inom Eurozonen att handla kläder i (91% av genomsnittet i EU), i hela EU är det bara i Bulgarien (81%) och Ungern (82%) som kläderna är billigare. Dyrast i EU är kläderna i Sverige (136%) och i Danmark (131%).

Mat
Vad gäller mat och alkoholfria drycker så är det billigast i Polen och Rumänien med 62% av det europeiska genomsnittet, medan Danmark (148%) och Sverige (126%) var dyrast. Spanien placerar sig på 95% av genomsnittet inom EU.

Bo och äta ute
Hotell och restauranger är ju alltid intressant så här i semestertider och där ligger Bulgarien (44%) och Rumänien ((53%) i botten, att jämföra med de dyraste länderna Danmark (150%) och Sverige 144%). Spanien hamnar på relativt låga 86%.

Elektronik
Enligt Eurostat så fanns de minsta skillnaderna i segmentet elektronik, där Danmark var dyrast med 115% och Polen billigast med 86%. Spanien ligger på det Europeiska genomsnittet, här är det varken dyrt eller billigt.
Eurostat

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän