Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hotell får höga böter

Det fyrstjärniga hotellet Royal Al Andalus i Torremolinos får 702.751 euro i böter för uteblivna betalningar till socialförsäkringssystemet. Hotellet har ett hundratal anställda och framtiden ser inte allt för ljus ut för dessa.

Ministerrådet beslutade om sanktionerna efter att hotellet inte betalt in avgifterna till "Social Seguridad" för tre år mellan 2012 och 2015, enligt uppgifter från Comisionens Obreras i Malaga. Dessutom har hotellet dragit på sig en skuld till Torremolinos kommun på 1.300.000 euro för obetalda skatter (IAE och IBI).

Royal Al Andalus är kopplat till Antonio Mata, managing partner till ordföranden i det spanska arbetsgivarförbundet (CEOE), Gerardo Díaz Ferrán, båda dömdes till två år och två månaders fängelse för bedrägeri i samband med köp av flygbolaget Argen. Högsta domstolen ansåg det bevisat att Mata och Díaz lurat till sig 99 miljoner euro av offentliga medel i det spanska holdingbolaget "Sociedad Española de Participaciones Industriales (SEPI)". Mata är styrelseledamot i flera företag där administrationen har roterat runt mellan flera personer under ett antal år. Royal Costa är ett annat hotell i Torremolinos som också ingår i denna härvan. Detta hotellet har ett par hundra anställda och har dragit på sig skulder till socialförsäkringen, banker och kommun på nästa sex miljoner euro.

15.06.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet