Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Knivar och gafflar kan vara en säkerhetsrisk

Lokalpolisen i Salamanca uppmanar restaurangerna att hålla rent från knivar och gafflar på sina terrasser fram till dess att kunderna har satt sig. Detta är ett led i ansträngningarna att hålla potentiella vapen borta från gatorna i Spanien.

Det började med att Madrid förbjöd fordon över 3,5 ton i centrum under påskprocessionerna, och nu är det Salamanca som går vidare med ett önskemål att restauranger och barer inte dukar terrasserna i förväg med knivar och gafflar.

"Naturligtvis är ett färdigdukat bord attraktivare" säger Miguel Ángel Madruga, ägare av Don Mauro – en av Salamancas traditionella restauranger. "Men säkerheten kommer först och kunderna bryr sig normalt sett inte så det har inte varit några problem med att följa rådet".

Kommunen säger att det är inte obligatoriskt, men att det har blivit väl emottaget och vi tror att det är en förnuftig försiktighetsåtgärd. Det cirkulerat ett rykte i staden att brott mot detta skulle innebära böter på upp till 3.000 Euro – men det är fel, det har inte varit på tal med något sådant säger en talesman för polisen.

Branschorganisationen för restaurangerna tror att Salamancas initiativ kan sprida sig över resten av landet. "Om det blir så, så kommer branschen alltid att samarbeta med myndigheterna för att försäkra sig om kundernas säkerhet" säger en talesman för organisationen.

15.06.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet