Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fler poliser i turisttäta områden i sommar

De terrorattentat som har drabbat flera andra länder den senaste tiden gör att de spanska myndigheterna nu skärper säkerheten i alla turisttäta områden i sommar.

I juli och augusti kommer det att sättas in 2.639 extra poliser från Guardia Civil och Nationalpolisen på populära turistmål för att hindra terroraktioner i Spanien. Detta är en fördubbling av sommarförstärkningen jämfört med året innan då det var 1.227 extra sommarpoliser. Detta berör bland annat Balerarerna (Mallorca, Menorca och Ibiza), Costa del Sol, Costa Blanca och Kanarieöarna.

Dessutom kommer det att finnas poliser från Frankrike, Italien, Holland, Rumänien med fler länder på plats för att hjälpa turisterna på deras eget språk i sommar.


14.06.2017

Lokalpolis i Palma de Mallorca

Nu är det inte bara terrorhotet som gör att polisnärvaron förstärks
, i vissa områden till exempel i Almeria sker förstärkningarna i första hand för en förväntad inströmning av båtflyktingar. I år har det vid maj månads slut redan kommit 1.257 personer vid Almeriakusten, det är mer än en fördubbling jämfört med samma period året innan.

Vissa kommuner förstärker även närvaron av lokalpoliser, till exempel så ökar Palma de Mallorca sin styrka från 35 patrullerande lokalpoliser till 92 stycken. Detta har de lyckats uppnå bland annat genom frivilliga åtaganden om ökad arbetstid på 4 timmar per skift. De kommer att patrullera till fots, cykel och till och med till häst för att framför allt bekämpa olaglig försäljning, bägarspel, drickande på allmän plats (botellón) samt prostitution.

Spanien behåller för närvarande sin hotnivå för terror på nivå 4 som är den näst högsta nivån.
Ridande polis i Madrid
Bildtexter: Översta bilden: Nationalpolis. Mellanbilden: Lokalpolis, Palma de Mallorca. Nedersta bilden: Ridande polis i Madrid.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö