Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Med hjälp av appen AlertCops kan du anmäla brott

Spanska inrikesdepartementet har beslutat att utöka antalet språk till 100 på appen AlertCops där turister och andra kan göra polisanmälningar. Det berättade inrikesministern Juan Ignacio Zoido och turistministern Álvaro Nadal när de igår besökte Las Palmas på Gran Canaria.

AlertCops är en smidig app som du kan ladda ner på din telefon. Du registrerar dig med ditt passnummer, DNI eller NIE samt namn och telefonnummer. Med hjälp av appen kan du komma i kontakt med polisen direkt. Din telefon är också kopplad till platstjänst vilket betyder att polisen ser exakt var du befinner dig.

Via appen AlertCops kan du genom en enkel tryckning anmäla stölder, rån, vandalism, misshandel, sexbrott, könsrelaterat våld, mobbing, radikalisering och försvinnanden.

Appen kommer att utvecklas för att bli ett effektivt verktyg i att lösa brott säger inrikesministern. Hittills finns appen på spanska och engelska och planerna är att appen ska klara upp till hundra språk i framtiden.

Med hjälp av appen ska användare kunna kommunicera med spansk polis och även kunna skicka bilder och videoklipp för att underlätta utredningen till hjälp för brottsoffer eller som vittnen skriver nyhetsbyrån EFE.

Det huvudsakliga syftet är att förbättra kommunikationskanalen mellan medborgarna och polisen med ett system som gör det möjligt för polisen att veta den exakta platsen för den som anmäler och ser brott.

13.06.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö