Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Madrid: Vänsterpacifister ogillar general som Podemos borgmästarkandidat

Madrids borgmästare Manuela Carmena, 73, har meddelat att hon inte tänker kandidera för ytterligare mandatperiod. Podemos partiledare Pablo Iglesias vill behålla makten i Madrid och kan tänka sig den tidigare stabschefen general Julio Rodríguez som partiets huvudkandidat för att få röster från äldre och konservativa väljare.

Vänsterpacifisterna i Podemos däremot vill inte se en tidigare general som Podemos borgmästarkandidat i Madrid. Partiledaren Iglesias söker en kandidat som har en liknande profil som Carmena, progressiv och med integritet som kan locka den äldre och mer konservativ väljarkåren som finns i Madrid.

General José Julio Rodríguez Fernández var stabschef 2008 till 2011 under regeringen med José Luis Rodríguez Zapatero. Han är god vän med Pablo Iglesias och kandiderade för Podemos 2015.

Manuela Carmena är en pensionerad domare som inför senaste lokalvalen fick förfrågan från Pablo Iglesias att bli det vänsterorienterade protestpartiet Podemos kandidat i Madrid. Sedan dess har hon försökt att hålla ihop vänsteralliansen som styr i Madrids kommun.

06.06.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö