Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ansvariga för vansinnesfärden i Marbella häktade

Det var 27-årige Marcus Eric Stewart som körde bilen under vansinnesfärden i Marbella i söndags kväll då tio personer skadades varav en man och en kvinna i nuläget vårdas för allvarliga skador, dock inte livshotande, vid sjukhuset Costa del Sol. Det framkom vid häktningsförhandlingarna på onsdagen som varade tre timmar då 27-åringen och dennes kamrat, Liam O'Neill, också 27 år, häktades skriver La Opinión de Málaga.

Enligt domaren vid tingsrätten i Marbella har förundersökningen visat att det var Marcus Eric Stewart som körde bilen. Han har häktats utan möjlighet till borgen. Han har varit bosatt fyra år i Spanien.

Nyhetsbyrån EFE uppger att Liam O'Neill som är bosatt i Storbritannien har betalat borgen på 25.000 euro och släpptes under torsdagen.

Tidningen El Mundo uppger att de båda männen kommer från Birmingham.

De två britterna häktas för två fall av mordförsök, grovt trafikbrott, vårdslös, grovt narkotikabrott och angrepp mot myndighet då de rammade bilar tillhörande Guardia Civil. När det gäller brottsrubriceringen mordförsök gäller det de fotgängare som blev påkörda på Avenida Lola Flores.

Vid häktningsförhandlingarna på onsdagen ska de ha erkänt att de var under inflytande av alkohol och droger men de nekar till att ha varit inblandade i slagsmål vid Ocean Club i Puerto Banús.

Det uppstod först förvirring kring vittnesmålen när det skulle fastställas vem som körde bilen då ratten sitter på höger sida i brittiska bilar. De båda männen flydde från olycksplatsen men kunde gripas av lokalpolis och Guardia Civil.

Gripandena var dramatiska där lokalpolisen fick stopp på den ena mannen med draget tjänstevapen (bilden). Sekvensen filmades av en privatperson.

De båda männen sitter häktade på anstalten i Alhaurín de la Torre.

01.06.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö