Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nerja kommun och Larios förhandlar om golfbana och 680 bostäder i Maro

Projektet med en golfbana i Nerja fortgår trots flera bakslag och misslyckanden. Kommunen har suttit i möten med Larios som äger ett stort område i Maro där det planeras för en golfbana och 680 bostäder.

Att få till en golfbana i Nerja är inte den lättaste saken. I början på 2000-talet planerade det för en 18-hålsslinga norr om grottorna i ett område som går under namnet Barranco de La Coladilla. Det projektet ogiltigförklarades av regionalregeringen Junta de Andalucía.

Sedan 2015 vill Sociedad Azucarera Larios SA (Salsa) som äger ett två miljoner kvadratmeter stort markområde förhandla med kommunen om att bygga golfbana, 680 bostäder och flera hotell i Vega de Tetuán nära Maro.

Problemet är att hela marken klassificeras som jordbruk och inte utvecklingsbar. Diario SUR skrev i söndagsupplagan att vänsteralliansen PSOE, IU och EVA-Podemos som styr i kommunen har suttit i fyra möten med markägaren för att hitta en lösning så att området klassificeras för golfbana och bostäder. Det senaste mötet hölls i onsdags.

Någon överenskommelse har ännu inte slutits.

Samtidigt har en plattform bildats som protesterar mot planerna med en golfbana. Över tusen namnunderskrifter har samlats in.

29.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö