Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Planeringen av gigantiskt nöjescentrum i Torremolinos fortgår

Byggherren till det gigantiska köp- och nöjescentret som planeras i Torremolinos och som beräknas få 20 miljoner besökare om året har uppmärksammat Utvecklingsdepartementet på att förbättra infartsvägarna till området. Tekniker och advokater vid företaget Intu som står bakom projektet vill från början ha bättre infarter till området där nöjesparken ska byggas.

Uppgifter till Diario SUR gör gällande att samtalen har avancerat så att infarter och påfarter kan godkännas i den kommande stadsplanen. Satsningen som planeras nära kongress- och utställningshallarna i utkanten av Torremolinos beskrivs som gigantisk och är varken billig eller enkel.

Byggherren Intu har avsatt en budget för att reformera infarterna till området vid Torremolinos. Liknande satsningar gjordes i Zaragoza när nöjescentret Puerto Venecia byggdes.

Puerto Venecia hade ifjol 19 miljoner besökare och här finns det 10.000 parkeringsplatser. Något liknande planeras i Torremolinos. Intu vill även främja kollektivtrafiken och byggandet av cykelbanor samt taxistationer och buss.

Totalt handlar det om en direkt investering av det brittiska företaget på 500 miljoner euro. För Torremolinos betyder det klirr i kassan på 20 miljoner varav 15 miljoner i licensavgifter, ett belopp som utgör tjugo procent av kommunens budget.

29.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö