Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fortsatt hög säkerhet vid publika evenemang i Spanien

Terrorattacken i Manchester som krävde 22 dödsoffer har inga kopplingar till Spanien. Det säger inrikesdepartementet som bekräftar att hotnivån för terrorattacker fortsatt ligger på fyra på den femgradiga skalan.

Vid en presskonferens sa inrikesministern Juan Ignacio Zoido att bevakningen vid stora evenemang måste fortsätta och hänvisade till händelsen i Manchester som inträffade i slutet av en konsert. ”Vi måste satsa på säkerhet både före, under och efter större publika evenemang” säger inrikesministern.

”Våra säkerhetsstyrkor och underrättelsetjänsten utför ett bra arbete. De gör sitt bästa för att skydda oss från barbari”.

Förra veckans terrordåd i Manchester förändrar inte säkerhetsläget i Spanien. Enligt Zoido har man hittills inte funnit några direkta eller indirekta kopplingar mellan gärningsmannen Ismael Abedi och eventuella terrornätverk i Spanien.

Det finns inte heller några uppgifter att Ismael Abedi har varit i Spanien.

I förra veckan greps två misstänkta jihadister i Madrid. De har därefter häktats och har inte möjlighet till att bli frisläppta mot borgen.

29.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö