Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Panikscener i Marbella: Tio skadade vid vansinnesfärd

Två brittisk medborgare, 28 och 29 år, orsakade panikscener sent på söndagskvällen i Marbella efter att ha kört på ett dussintal fordon. Tio personer däribland två barn har rapporterats blivit skadade. Fyra personer vårdas på sjukhuset Costa del Sol i Marbella.

28-åringen och hans 29-årige kamrat greps av Guardia Civil och nationalpolis och ska enligt källor som Diario SUR citerar testats positivt för droger och alkohol. Den ena har testats positivt för kokain, den andra för cannabis. En av de två gripna är bosatt i Marbella.

I dagsläget försöker polis fastställa vem av dem som körde bilen.

Det var mycket obehagliga scener som utspelade sig mellan fritidshamnen Puerto Banus och hotell Coral Beach, km 176, där vansinnesfärden slutade. De båda brittiska medborgarna hade festat vid strandklubben Ocean Club i Puerto Banús.

Enligt ögonvittnen lämnade de platsen berusade och körde med en mörkfärgad terrängbil av märket Audi Q7 utmed avenida Lola Flores där han körde på minst tre personer.

De fortsatte på A-7:an och vidare in på gamla N-340 (avenida Príncipe Alfonso de Von Hohenlohe) mot Marbella centrum. En civilklädd bil från Guardia Civil försökte preja mannen av vägen. Vid hotell Coral Beaqch kom de över på motsatt sida och rammade flera bilar.

Händelsen filmades av en privatperson och återgavs av spansk tv i morse (se bilden).

Borgmästaren José Bernal och Javier Porcuna, ansvarig för Marbellas säkerhet, besökte olycksplatsen sent på söndagskvällen för att informera sig om olyckan och antalet skadade.

En person väntas få lämna sjukhuset under måndagen. Två bedöms vara allvarligt skadade men inte livshotande. Det ska röra sig om en 38-årig man samt en kvinna, 35 år, samt en tolvdagars bebis. Spädbarnet uppges inte vara skadad men som en försiktighetsåtgärd är den nyfödde på sjukhus.

Vid en presskonferens vid middagstid på måndagen sa Marbellas borgmästare José Bernal att det rör sig om en isolerad händelse i en annars säker stad.

(Uppdaterad)

29.05.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö