Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Snigeldag och marknad

Den traditionella snigeldagen i Riogordo är inte bara en dag då man äter gratis sniglar utan det är dessutom underhållning och marknad.

Riogordo är en stad i Axarquíaprovinsen, 40 km från Málaga. Den ligger naturskönt vid foten av Montes de Málaga, dvs. på norra sidan av de berg som ligger bakom Málaga. Sedan många år tillbaka hålls där årligen "Día del Caracol Riogordo", oftast sista söndagen i maj.

I år innebär det att snigeldagen hålls den 28 maj, då kokas det över 350 kg sniglar i buljong. Dessa delas ut för provsmakning tillsammans med oliver och lokalt vin. Detta är en typisk maträtt för Andalusien i allmänhet men speciellt i trakterna runt Riogordo. Men det erbjuds inte bara sniglar utan det finns även andra typiska maträtter och produkter för området.

26.05.2017

Dagen är en stor fest med parad av gatumusikanter, flera lokala band och grupper, körer och traditionella danser. Dessutom pågår en stor boskapsmarknad känd under namnet ”Veladilla" där det säljs och köps allehanda djur, marknaden startar i år den 27 maj och pågår traditionellt under tre dagar.
Riogordo
Så ett besök i Riogordo nu på söndag klockan 12, kan absolut rekommenderas för den som vill se en riktigt genuin spansk fest som garanterat inte är en turistfälla. För övrigt så är Riogordo en liten vacker pittoresk stad som är trevlig att besöka året om.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö