Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fotbollsspelare i Spanien och skattemyndigheterna

Lionel Messi har dömts för skattebrott i alla instanser och enligt spanska media står Christiano Ronaldo på tur att gå samma öde till mötes.

Lionel Messi, FC Barcelona:

Messi har dömts för tre olika skattebrott till villkorligt fängelsestraff i 21 månader. Han hade överklagat domen men inte fått gehör för den och straffet är nu definitivt. Enligt den spanska sporttidningen Marca har Messi undvikt att betala skatt mellan 2007 och 2009 till en summa av cirka 40 miljoner svenska kronor. Även Messis far Jorge som sköter sonens affärer har dömts för skattebrott.

Messis klubb FC Barcelona har uttalat sitt stöd till Messi "Klubben upprepar återigen sitt fulla stöd till Leo Messi, hans far och hans familj" skriver klubben på sin hemsida.

Christiano Ronaldo, Real Madrid CF:

Enligt Marca misstänks Ronaldo för att ha undvikt att betala mellan 8 och 15 miljoner Euro i skatt mellan 2011 och 2013. Pengarna skall ha gömts undan i ett skalbolag på Brittiska Jungfruöarna, dessa uppgifter framkom redan i december förra året och avslöjades av Football Leaks.

Enligt de läckta dokumenten så handlar de undanhållna pengarna om inkomster från bildrättigheter där pengarna skall ha gått direkt till kontot på Brittiska Jungfruöarna. Enligt BBC så förnekar Ronaldo detta.

Ronaldo riskerar mellan två och sex års fängelse för detta, och fem år bedöms som rimligt. Skulle han erkänna brottet och betala tillbaka hela beloppet kan dock straffet komma att sänkas till en nivå där han har möjlighet att även han få villkorlig dom. Straffet bedöms då till att bli minst 15 månader, troligen något mer.

26.05.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö