Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

40.000 väntas till Pridefestivalen i Torremolinos

Till årets Pridefestival eller Orgullo Gay i Torremolinos mellan den 1 till 4 juni väntas 40.000 besökare. Torremolinos kommer under sommaren att ha fyra evenemang med inriktning på gayturism och företagarna väntar sig en ökning av antalet turister med 15 procent under juli och augusti.

Antonio Domínguez är ägare till flera nöjesställen och dessutom president i gayturismens förening ACOGAT (Asociación de Empresarios Gays). Enligt honom väntas antalet gayturister till Torremolinos öka i år.

Några av artisterna som uppträder är Antonia Sanjuán, som även håller invigningstalet, samt Dana Internacional, Soraya och Barei. I fredags öppnade Hotell Ritual som blir det första hotellet i Torremolinos helt inriktat på LGTBI-publik.

Andra evenemang i Torremolinos som får gaytema är Noche de San Juan på playa del Bajondillo, Wonder Gay festival (24 till 30 juli) och Mad Bear (9 till 16 augusti).

Ifjol kom 30.000 besökare till Pridedagarna. Till årets evenemang väntas ännu fler besökare. Även Mijas och Benalmádena planerar att arrangera Pridefestivaler.

25.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö