Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Civilkurage: Upphittare lämnade in ryggsäck med varor värda två tusen euro

I söndags steg en ung man in på lokalpolisen i Motril för att lämna in en ryggsäck som han hittat. Ryggsäcken innehöll surfplatta, telefon och en klocka med ett värde på två tusen euro. ”Det är sådana här händelser som gör att vi kan fortsätta att tro på goda värderingar hos våra medborgare och att vi är omgivna av goda människor” säger María Ángeles Escámez, kommunalråd med ansvar för säkerheten i kommunen.

Ynglingens goda uppträdande gör honom välförtjänt av ett offentligt erkännande menar kommunalrådet och polischefen (bilden) som uttrycker sin stora uppskattning av den unge mannens ärlighet.

Tack vare detta kunde ägaren till ryggsäcken snabbt identifieras och personen har fått sina tillhörigheter skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Ännu ett exempel där personer visar civilkurage inträffade samma dag i Motril då en far och dennes son, 57 respektive 35 år gamla, grep och höll fast en knivbeväpnad tjuv tills polisen kom.

Lokalpolisen varnar dock för sådana ingripanden med att allmänheten bör behålla lugnet och inte försöka stoppa den här typen av gärningsmän då det kan innebära fara.

25.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö