Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Dansk misstänkt för mord nära Centro Forestal Sueco

En dansk medborgare greps i Fuengirola i måndags misstänkt för dödsskjutningen nära Centro Forestal Sueco i Marbella 15 mars. Polisen har hittills gripit två män misstänkta för att ligga bakom det som beskrivs som en avrättning.

En arabisk medborgare greps först men har blivit frisläppt efter förhör och mot borgen. Det skriver Diario SUR på torsdagen. I måndags greps en dansk medborgare i Fuengirola och är enligt uppgifter till tidningen misstänkt för att vara gärningsmannen. Den danske medborgaren har häktats.

Det var vid halv tio-tiden den 15 mars som en 30-årig man påträffades skjuten till döds i huvudet på en väg nära den svenskägda anläggningen Centro Forestal Sueco vid bostadsområdet Lomas de Río Verde i Marbella. Offret var en marockansk medborgare med namnet Karim som var hemmahörande i den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika. Händelsen ska ha att göra med narkotikahandel.

Polisen inledde en utredning för att kartlägga 30-åringens sista dygn i livet. Mannen hade tidigare på dagen besökt ett gym och via kameraövervakning kunde polisen skapa sig en bild av vilka personer mannen hade träffat.

30-åringen ska tillsammans med den danske medborgaren tagit en tur på offrets motorcykel till den plats där mannen senare hittades död.

Dansken nekar till att han ska ha dödat mannen. Han har erkänt att han träffat 30-åringen samma dag och att denne skulle ha föreslagit att de gemensamt skulle satsa på narkotikahandel med hasch, något som dansken tackade nej till.

25.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö