Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Förfalskade sin mors namnteckning

En man som förfalskade sin mors namnteckning för att kunna köpa tre bilar har blivit dömd till 13 månaders fängelse samt böter och skadestånd.

Under sex dagar köpte mannen tre bilar, en Volkswagen Golf, en Ford Focus och en Nissan 350Z. Han fick finansiering via bilförsäljarna på bilarna som var värda 36.625 €, 29.197 € respektive 47.024 €. Som garant för finansieringen på två av kontrakten satte han sin mor och på det tredje satte han henne som låntagare, allt med förfalskade namnteckningar. Han använde då också en certifierad kopia av sin mors DNI.

Han betalade inte in något på krediterna utan istället förstörde han två av bilarna för att kunna kassera in försäkringspengarna.

Allt utspelade sig i Santiago de Cartes i Kantabrien och han dömdes i Kantabriens regionala domstol. Åklagaren yrkade på sex års fängelse för förfalskning av ett handelsdokument samt bedrägeri. Men domstolen tog hänsyn till att mannen, som inte var någon ungdom lider av en "mild psykisk störning" och dömde honom till 13 månaders fängelse. Dessutom skall han betala böter på 1.620 Euro samt skadestånd på 51.137 Euro.

24.05.2017

Om förfalskning

Brottet förfalskning av offentliga handlingar skall enligt artikel 243 i strafflagen ge mellan fyra och åtta års fängelse och dagsböter på mellan 200 och 360 dagar. När det gäller privata dokument är straffsatsen mellan sex månader och fem års fängelse samt dagsböter på från 180 till 360 dagar.

För att någon skall kunna dömas för förfalskning krävs det att det kan bevisas att den som utfört det har haft någon vinst för sig själv eller för någon annan, eller att det har orsakats skada för samhället, staten eller tredje man.


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö