Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bara Málaga följer författningsdomstolens beslut om plusvalía genast

Det är bara Málaga kommun som genast har följt författningsdomstolens beslut om att kapitalvinstskatten för fastigheter genast bör avskaffas. De flest kommuner väntar med att följa domstolsbeslutet efter att det offentliggörs i den officiella bulletinen BOE (Boletín Oficial del Estado). Det skriver Diario SUR på onsdagen. Det gäller exempelvis kommuner som Vélez, Torremolinos, Benalmádena och Fuengirola.

Som Svenska Magasinet berättade den 18 maj så går Författningsdomstolen på Högsta domstolens linje och ogiltigförklarar kommunernas höjning av kapitalvinstskatten för fastigheter den så kallade ”plusvalía” (Impuesto sobre el incremento de valor de los terrenos de naturaleza urbana).

Plusvalía har varit en viktig inkomstkälla för kommunerna i provinsen Málaga som dragit in 135 miljoner euro per år.

Författningsdomstolen dömer till förmån för uppskattningsvis 35.000 drabbade på Solkusten enligt värderingsinstitutet Tinsa.

Enligt Diario SUR väntas ett besked att komma under första halvan av juni i statens officiella bulletin BOE där nya lagar och beslut normalt offentliggörs officiellt.

Ett ansökningsformulär som drabbade kan fylla i kommer att publiceras på webbplatsen https://portalweb.prpmalaga.es under de kommande dagarna.

24.05.2017

Läs mer här: Du kan få tillbaka skattepengar efter plusvalía ogiltigförklaras
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö