Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tyst minut på kusten efter attacken i Manchester

”Jag fördömer attacken i Manchester. Mina tankar går till de anhöriga till offren och hoppas på ett snabbt tillfrisknande för de skadade”. Många politiker fördömer attacken i Manchester däribland Spaniens regeringschef Mariano Rajoy. En självmordsbombare utförde attacken efter en konsert av Ariana Grande.

Spaniens ambassad i Storbritannien samt flera konsultat står i högsta beredskap med att hjälpa drabbade personer. Enligt spanska Utrikesdepartementet finns det inga uppgifter om spanska medborgare finns bland de 22 döda och 59 skadade varav flera barn som rapporterats hittills skriver nyhetsbyrån EFE.

20.000 personer närvarade vid konserten däribland Pep Guardiolas hustru Cristina Serra och döttrarna Valentina och María som kunde lämna platsen helskinnande.

Enligt polisen genomfördes attacken av en man som dog vid arenan. Mannen hade en hemmagjord sprängladdning som orsakade explosionen. Polisen tror sig veta vem gärningsmannen var.

The Guardian och BBC rapporterar att en 23-årig man har gripits i södra delarna av Manchester efter dådet. Det bekräftar brittisk polis.

På det sociala nätverket Twitter skriver Spaniens ambassad som ligger i London att de liksom spanska konsultat i landet följer den allvarliga händelsen i Manchester Arena.

Den brittiska polisen har upprättat en nödtelefon, +44 1618569400.

En explosion inträffade vid klockan 22.33 (lokal tid) nära Manchester Arena efter en konsert av den amerikanska artisten Ariana Grande.

Svenska UD har inga uppgifter om drabbade svenskar.

Händelsen utreds som möjligt terrordåd men ingen har tagit på sig dådet.

Bildtext: Vid kommunhuset i Almuñécar hölls en tyst minut vid middagstid. Borgmästaren Trinidad Herrera och flera från kommunstyrelsen fanns på plats.

23.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö