Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Här har du provinsen Málagas fem bästa viner

När 9.080 viner provades vid den ansedda vintävlingen Concours Mondial Bruxelles som nyligen hölls i Valladolid placerade sig inte mindre än fem viner från provinsen Málaga bland de bästa.

Fyra röda viner fick utmärkelsen Medalla de Plata med ursprungsbeteckningen Sierra de Málaga samt en var moscatel, Retumba, ett sött dessertvin. Totalt var det 7.000 röda viner.

Här vinerna från provinsen Málaga som fick utmärkelser:
Bodega Conrad (bilden) nära Ronda fick två utmärkelser. Dels med det röda vinet Cristina 2014 gjort på druvan Malbec och som legat elva månader på franska fat.

Det andra vinet som fick utmärkelsen Medalla de Plata var Soleón 2011 på druvorna Merlot, Malbec och Cabernet som legat 24 månader på franska fat.

Andresito Crianza 2014 från Bodega Niño de la Salina var det tredje röda med ursprungsbeteckning Sierra de Málaga som fick utmärkelsen. Medalla de Plata. Det är gjort på 50 procent Cabernet och 50 procent Merlot. Det har legat tolv månader på amerikansk ek plus tolv månader på fransk.

Det fjärde vinet som fick utmärkelsen var det ekologiska Garnacha Finca Los Frutales 2014 från Bodega Joaquín Fernández. Denna vinproducent har tidigare rönt flera utmärkelser för sina ekologiska viner på druvan garnacha.

Det söta dessertvinet Retumba 2015 fick även utmärkelsen Medalla de Plata. Retumba produceras i Axarquía och moscatel-druvorna växer på mellan 700 till 800 meters höjd.

22.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö