Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Det dödliga rollspelet ”ballena azul” har upptäckts på kusten

Det självdestruktiva rollspelet ”ballena azul” som i flera fall har slutat med självmord har upptäckts på Solkusten. Tack vare att en mamma blev orolig och anmälde saken till polisen har det visat sig att flera ungdomar deltagit i rollspelet som kan ligga bakom 130 ungdomars liv i främst Sydamerika och Ryssland.

Det var mamman till en 15-årig rysk flicka i Marbella som anade att något inte stod rätt till efter att flickan på sin handled ristat in F57 samt ristat tre linjer på sin underarm. Det skulle vara det första fallet i Andalusien skriver dagstidningen Diario SUR på måndagen.

”Jag visste ingenting om ballena azul (blåval red. anm.) Jag har tidigare hört att det orsakat problem med tonåringar i Ryssland. Men jag trodde aldrig att det skulle hända mig” säger mamman till tidningen.

Flera elever i Marbella, samtliga av ryskt ursprung, ska ha deltagit i rollspelet som går ut på att delta i olika extrema utmaningar som att skära sig själv och att göra saker med livet som insats.

Den sista utmaningen av totalt 50 är att hoppa från en hög byggnad och ta sitt liv. Rollspelet har enligt polisen blivit allt vanligare. Föräldrar uppmanas att vara uppmärksamma på om deras barn beteende förändras samt om de skadar sig själva.

22.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö