Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Vattenförsörjningen på Costa del Sol är säkrad

Regnet som har fallit under de senaste månaderna gör att det inte kommer att bli någon vattenbrist i sommar, det säkerställer också bevattningen för jordbruket. Uppgifterna förmedlades igår av den regionala administrationen vid ett möte i förvaltningskommittén för Guadalhorce-Limonero systemet.

Tillgången på vatten är säkrad fram till slutet av september, men om det inte kommer regn i början av oktober då kan det uppstå problem. Jordbruket i Guadalhorcedalen är garanterade 25,5 hektometer vatten från nu och fram till slutet av september.

Vad gäller vattenförråden så är Concepción som täcker västra Costa del Sol fylld till 97% med 60 hektometer vatten, så här finns inga problem. Det är däremot sämre med det större förrådet La Viñuela som förser Axarquía med vatten, den innehåller 63 hektometer – vilket bara är 38% av dess kapacitet.

Vid mötet i går insisterade de andalusiska regionalmyndigheterna på att arbetet med förebyggande åtgärder som sparar på vattenresurserna måste fortsätta under de kommande månaderna.

19.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö