Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Två banditligor sprängda

Guardia Civil har efter ett intensivt spaningsarbete gripit 16 personer tillhörande två kriminella gäng som har gjort sig skyldiga till ett stort antal bostadsinbrott. Inbrotten har främst skett i provinserna: Málaga, Granada, Jaén, Murcia och Burgos och de kan i dagsläget bindas till 67 inbrott/rån.

Det har bedrivits två separata spaningar mot dessa gäng, den ena av dem med kodnamnet "Lake" bedrevs av Guardia Civil i Málaga i samarbete med Guardia Civil i Vélez Málaga. Dessa startade spaningarna efter att det hade rapporterats om nio bostadsinbrott i området runt Viñuela. De flesta inbrotten begicks när det var folk i huset och de tvekade inte att använda våld för att uppnå sina mål. Men polisen lyckades med hjälp att ett fingeravtryck hitta en ledtråd som gav resultat. Banditgänget hade sitt säte i byn Roquetas de Mar, därifrån reste de runt i falskskyltade stulna bilar till andra kommuner för att begå sina brott. Det var en mycket aktiv grupp som orsakade stor social oro bland befolkningen, de tillskrivs 40 inbrott. Nu har domstolen i Vélez beslutat om häktning av sju personer samt två som anses vara ledare för nätverket, samtliga är spanska och marockanska medborgare.

Den andra operationen som har gått under namnet "Noper" har bedrivits av Guardia Civil i Coín startade efter en våg av inbrott i Alhaurin el Grande. Dessa slog till på morgonen när folk hade gått till jobbet, de bröt då upp dörrarna och tog det som var av värde. Detta gänget tillskrivs 20 inbrott och de anses dessutom vara skyldiga till skadegörelse, stölder av motorfordon mm. Sex medlemmar av gruppen, samtliga rumäner, har gripits. Dessutom har ägaren till ett urmakeri i Torremolinos gripits för häleri då det mesta av stöldgodset omsattes där.

De flesta av de gripna har häktats.

19.05.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö