Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Banderas drar sig ur kulturprojekt efter kritik

Filmstjärnan och Málagasonen Antonio Banderas har beslutat att dra sig ur rekreationsprojektet Astoria efter att ha utstått ”förolämpningar och kränkande behandling”. ”Jag drömde om att göra Málaga historiskt” säger den kände Hollywoodstjärnan.

Málagas borgmästare Fransisco de la Torre är förvånad och ska försöka få Banderas att ändra sig och vara med i utformningen av projektet.

Arkitekten José Seguí vann tävlingen hur det kända torget Plaza de la Merced i Málaga ska utformas tillsammans med Antonio Banderas och företaget Starlite. Nu vill oppositionen, Förenade vänstern IU, Podemos, PSOE och Ciudadanos, med hjälp av nedlagda röster göra om anbudsförfarandet.

Seguí-Banderas-Starlite vann anbudstävlingen. Dagstidningen Diario SUR uppger på tisdagen att Banderas känner sig trött och uttråkad efter att ha utstått kritik för det som han beskriver som sitt största projekt i livet.

Han hade precis avslutat en filminspelning i Sevilla och återvänt till sitt hem i London när han meddelade sitt beslut. Han känner sig mycket sårad av oppositionen i Málaga. ”De har inte ens kontaktat mig för att prata”.

Vid Plaza de la Merced planeras det att byggas två teatrar och utrymmen för jazz, musik och dans. Det skulle bli något unikt för Europa.

16.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö