Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bedrägeri med köttprodukter avslöjat

Guardia Civil har gripit fjorton personer efter att ha avslöjat ett rikstäckande matbedrägeri hos ett charkuteriföretag som tillverkade hamburgare och köttbullar samt liknande produkter. Bedrägeriverksamheten har sitt säte i Burgos i norra Spanien och har pågått åtminstone sedan 2002.

Produkterna har nästan uteslutande sålts i fryst skick och har distribuerats ut över hela Spanien. På etiketterna har det stått att det skulle vara 100% nötkött, men det har visat sig vara mindre än 25% i verkligheten. Bedrägeriet var skickligt utfört med en speciell ytbehandling av produkterna så det gick bara att avslöja genom analyser i ett specialiserat laboratorium

Istället för det rena nötkött som det skulle vara, har produkterna även innehållit fläskkött samt andra köttbiprodukter, fett och soja. Produkterna har marknadsförts mycket kraftigt och skillnaden i pris mellan nötkött och det som de har använt i produktionen har givit företaget betydande ekonomiska vinster. De 14 gripna personerna anklagas nu för bedrägeri och brott mot konsumenternas rättigheter. Företaget Eurofrit S.A. nekar till brott.

16.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö