Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

33 bostäder registreras per dag som turistlägenhet efter ny hyreslag

33 bostäder registreras varje dag som turistlägenhet på Solkusten. Det var den 10 maj ifjol som den nya hyreslagen trädde i kraft och som innebär att en bostad i Andalusien som regelbundet erbjuds för uthyrning ska registreras. Och sedan dess registreras allt fler bostäder. Registreringstakten har inte minskat i stället ökat skriver Diario SUR på måndagen.

Samtidigt har inspektörer börjat knacka dörr och de första disciplinära åtgärderna har registrerats efter att det kommit in 82 klagomål. Det gäller inte bara bostäder som hyrs ut utan att vara registrerade som turistlägenheter. Det handlar om turistlägenheter som inte uppfyller kraven.

Över 10.000 bostäder har registrerats som turistlägenheter efter den nya hyreslagen som trädde i kraft i maj månad ifjol. Totalt rör det sig om 54.152 sängplatser vilket är 68 procent av samtliga hotellbäddar.

Att hyra ut bostäder till turister har blivit en lukrativ affärsrörelse på kusten som också myndigheterna vill granska. Det visar sig att 33 procent av de som registrerat sin bostad som en turistlägenhet är residenta utanför provinsen Málaga, Andalusien och Spanien.

15.05.2017

Den nya hyreslagen har nu trätt i kraft

Fråga advokaten: Böter till den som hyr ut utan licens?
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö