Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klart med var sjukhuset i Mijas-Fuengirola ska byggas

Ett sjukhus i Mijas-Fuengirola området har kommit ett steg närmare efter beslut om var det ska byggas. Enligt Mijas borgmästare Juan Carlos Maldonado är det klart att på ett 150.000 kvadratmeter stor yta vid avenida de Andalucía i Las Lagunas kommer det att planeras för sjukhuset som blir på 60.000 kvadratmeter.

”Processen kommer att ta tid men nyheten var det kommande sjukhuset planeras att bygga är viktig” säger Maldonado.

Tomten ligger nära flera större vägar. Det är också viktigt att sjukhuset uppförs i ett område som inte har problem med översvämningar i samband med skyfall.

Vad det i fortsättningen handlar om är att lösa finansieringen, säger borgmästaren som närmast kommer att kontakta kommunfullmäktige i Fuengirola.

”I Estepona har de löst detta själva genom den kommunala budgeten sett över flera år. En liknande modell kunde vi i Mijas tänka oss för att påskynda processen”.

I Estepona består inte regionalregeringen Junta de Andalucia med en enda euro under byggtiden. Däremot står den regionala hälsovårdsmyndigheten för driften.

Sjukhussatsningen betalas av kommunen, kommunernas samfällighet och av provinsstyrelsen i Málaga. Byggtiden är beräknad till 22 månader.

10.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö