Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

IS blickar återigen mot Spanien efter månader av tystnad

Det ses inte som ett direkt hot enligt spanska underrättelsetjänsten, men islamiska staten IS tittar återigen mot Spanien genom att propagandatidskriften ”Rumiyah” och Al Andalus.

Det är tidskriften ”Rumiyah” som står IS mycket nära och som publiceras på flera språk på nätet som i det senaste numret har en stor artikel om Al Andalus. Via tidningen ”Rumiyah” kommunicerar islamska fundamentalistiska terrorister över hela världen, inspireras och hjärntvättas.

Budskapet i det senaste numret går ut på att alla ”troende” måste stå på samma sida under IS svarta flagga och det själutropade kalifatet så att det inte slutar med katastrof och går som med Al Andalus som försvann.

I det senaste numret av ”Rumiyah” som började distribueras i fredags har ett reportage och bild på Alhambra i Granada som enligt IS eller Daesh ses som ikonen i det förlorade paradiset Al Andalus.

Artikeln berättar om det muslimska fäste i Al Andalus som hamnade i de otrognas händer efter att muslimerna att splittrats. Artikelns budskap går ut på att historien om Al Andalus upprepas idag genom uppdelningen av muslimer.

09.05.2017

Jihadism: ”Det största hotet mot Spanien”
 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö