Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Här griper spansk polis misstänkta jihadister

Spansk nationalpolis har under måndagen gripits två män, 21 och 32 år gamla, båda från Marocko, i Badalona (Barcelona) och Salou (Tarragona) för att ha stått i kontakt med islamiska staten IS. De har även ägnat sig åt indoktrinering och rekrytering till terroristgruppen skriver inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Samtidigt har den marockanska säkerhetstjänsten DGST gripit en person i Tanger som ingår i samma cell. Dagens gripanden är en fortsättning och efterspel till en större polisinsats som genomfördes i oktober ifjol då tio personer greps i Spanien och Marocko.

De två marockaner som greps på måndagen i Spanien har spanska myndigheter haft under uppsikt. De har ägnat sig åt indoktrinering och rekrytering till terroristgruppen för att få frivilliga till att ansluta sig till kriget i Syrien och Irak och strida för IS.

De har uttryckt sin vilja att delta i heligt krig och dö som martyrer och det finns inspelat material av personerna som bekräftar deras hållning.

Sedan den 26 juni 2015 då inrikesdepartementet höjde nivån för terrorhot i Spanien till fyra på den femgradiga skalan har spanska säkerhetsstyrkor gripit 162 misstänkta jihadister i Spanien. De har även medverkat till totalt 207 om även gripanden i utlandet räknas med.

(Foto: Ministerio del Interior)

08.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö