Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Arbetet med Nerjas reningsverk har återigen stannat upp

Arbetet med Nerjas reningsverk håller på att bli en riktig såpopera skriver idag Diario SUR. Nerja är den enda kommunen på kusten där orenat avloppsvatten släpps ut direkt i havet. Arbetet med ett reningsverk inleddes i januari 2014. Det totala projektet är klart till 95 procent efter att ha drabbats av flera byggstopp.

Tidningen skriver på måndagen att bygget av reningsverket återigen har stannat upp. Det är nya dagvattenledningar, pumpstationer och anslutningar som sätter käppar i hjulet och som bara är klara till 70 procent.

Nu rapporteras det om att entreprenören Isolux-Corsán-Corviam som ska utföra de sista arbetena har hamnat i ekonomiska problem och står nära en konkurs. Den 29 mars blev det offentligt att företaget som har en personalstyrka på 5.000 har en skuld på 4.000 miljoner euro.

Efter att arbetena med en pumpstation vid Burriana-stranden återupptogs i januari efter sju månaders uppehåll avbröts arbetena på nytt till påsken. Det var meningen att arbetet skulle sätta igång igen efter helgen men så har inte skett.

De återstående arbetena beräknas kosta omkring 100.000 euro enligt kommunen.

08.05.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö