Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kampen står mellan Susana Díaz och Pedro Sánchez

När den första fasen av premiärvalet av ny partiledare och generalsekreterare för det spanska socialistpartiet PSOE är avklarat står det klart att det blir en kamp mellan Susana Díaz och Pedro Sánchez. Partigrupper runt om i landet har gett sina röster och i den första valomgången till ny partiledare så samlade Díaz flest röster med 63.610 mot Sánchez 57.369, en skillnad med 6.241. Den tredje utmanaren till partiledarposten, Patxi López, fick 12.000 röster.

Den slutgiltiga omröstningen hålls 21 maj. Díaz som igår talade i Salamanca och Toro (Zamora) gjorde sitt bästa för att dölja sin förvåning över resultatet efter röstningen. ”Jag hade inte väntat mig ett sådant stöd, men jag är mycket glad” sa Díaz.

Spanska medier kommentarer gårdagens första omröstning med att det är en fråga mellan norr och söder. Partigrupper i de norra delarna av landet liksom nordöstliga delen hoppas på Pedro Sánchez.

Aragonien, Madrid och regionerna söder om huvudstaden hoppas på Susana Díaz. Inte helt överraskande är stödet störst för Patxi López i Baskien där han även samlar flest röster av de tre.

05.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö