Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klocktjuvar får besöksförbud till Puerto Banús

För första gången har en domare utfärdat ett besöksförbud till fritidshamnen Puerto Banús i Marbella. Det är en grupp personer från 21 till 28 år med marockanskt och algeriskt ursprung samt franska, engelska och belgiska medborgare som har ägnat sig åt att stjäla dyrbara Rolex-klockor från turister.

Enligt en polisutredning rör det sig om en organiserad grupp som domaren nu har utfärdat ett besöksförbud till. Personerna får inte beträda området mellan Río Verde i öster, arroyo de Benabolá i väster, riksväg N-340 i norr och havet i söder.

Spansk nationalpolis har gripit flera utländska personer som har stulit värdefulla Rolex-klockor från turister i fritidshamnen skriver Diario SUR på fredagen.

Det är första gången som ett besöksförbud till en offentlig plats i Marbella utfärdas. Rättsliga myndigheter menar att det finns prejudikat. Det gäller i regel privata inrättningar som köpcentrum där ägarna själva ansöker om besöksförbud.

När det gäller fritidshamnen så är det polisen själva som begärt besöksförbud för dessa personer.

Ligan är stationerad i Barcelona och reser mellan Costa del Sol, Ibiza och Mallorca. Det var under påskveckan Semana Santa som polisen kom ligan på spåren när de var aktiva i Marbella.

05.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö