Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Madrids expresident ber om att få bli frisläppt till dotterns bröllop

Madrids tidigare regionala president Ignacio González som sedan 21 april sitter frihetsberövad misstänkt för korruption har vädjat till Högsta domstolen om att få bli frisläppt på grund av att dottern förbereder ett bröllop i september.

Enligt en pågående utredning är Ignacio González misstänkt för att ha plundrat bolaget Canal de Isabel II på offentliga medel. González menar att det inte finns någon risk för att han ska avvika.

Hans advokat Esteban Mestre säger att det skulle vara fysiskt omöjligt att han skulle avvika eftersom staten beslagtagit egendom och han saknar ekonomiska medel förutom att han är ”djupt rotad” i Spanien där han bor med sin fru och tre döttrar.

Den äldsta dottern Lourdes, 28, förbereder sitt bröllop som är planerat till 9 september.

Korruptionsanklagelserna mot Ignacio González slår hårt mot partiet Partido Popular där en rad partitoppar är misstänkta. Förutom González är även den tidigare expresidenten till en filial till Canal de Isabel II, Edmundo Rodríguez Sobrino, också frihetsberövad utan möjlighet till borgen.

Ignacio González var regional president i Madridregionen mellan åren 2012 och 2015 och sitter i dagsläget frihetsberövad på anstalten Soto del Real tillsammans med sin bror Pablo González som också är delgiven misstanke för korruption.

González hävdar också att hans 18-åriga dotter behöver pappans stöd. ”Fly från Spanien är otänkbart” säger han i en kommentar.

04.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö