Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tidigare försvunna paret vill gifta sig i Torrox

Vi vill gifta oss i Torrox och vi hoppas att borgmästaren vill förrätta vigseln. Det säger Jimena Rico och Shaza Ismail som sedan några dagar tillbaka är i Torrox efter att tidigare varit på flykt och försvunna. I morse gav det lesbiska paret en mycket känslomässig presskonferens skriver Diario SUR på sin nätupplaga.

Jimena Rico, 28, och från Torrox, höll i morse en presskonferens tillsammans med sin egyptiska flickvän Shaza Ismail, 21, i kommunhuset. De berättade om flykten från Shazas pappa som hade hotat paret på grund av deras homosexuella relation.

Jimena Rico har bott i London sedan 2013 där hon träffade Shaza Ismail. Vid presskonferensen berättade de om det dramatiska äventyret som fick dem att fly från Dubai vidare till Georgien för att till slut gripas i Istanbul misstänkta för terrorverksamhet och samröre med IS.

Paret tänker bosätta sig i Torrox.
”Vi kommer att söka arbete och vi vill stanna här. Shaza är mycket överraskad av den frihet som finns här där vi kan gå längs gatan hand i hand” säger Jimena enligt tidningen.

Tack vare spanska myndigheters snabba ingripanden släppte Turkiet de båda kvinnorna som kunde ta ett flyg till Barcelona och vidare färd till Torrox på Costa del Sol.

De anhöriga tackar alla för insatsen och att det slutade lyckligt.

02.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö