Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

16 dödsoffer i flygplansolyckor i provinsen sedan 2000

Ogynnsamma väderförhållanden och okunskap om terrängen orsakade troligtvis flygolyckan i lördags i Axarquía-området öster om Málaga då tre tyska medborgare omkom. Sedan år 2000 har totalt elva personer omkommit i flygolyckor i området, totalt i hela provinsen rör det sig om 16 dödsoffer.

Flygolyckan i lördags orsakades troligtvis av ogynnsamma väderförhållanden och okunskap om terrängen. Enligt den första analysen av Guardia Civil och tekniker vid civilflyget.

Planet som förolyckades ingick i ett flygrally från Tyskland där totalt sex plan ingick. Från Tyskland fortsatte rutten till Perpignan, Muchamiel (Alicante) och Granada. I lördags skulle planen vidare till Marocko.

Det var vid 16.30 i lördags som kontrolltornet tappade kontakten med planet som störtade i ett område som går under namnet Los Pradillos på 1.600 meters höjd i bergskedjan Tejeda (bilden). Vid tillfället var det dimma och låga moln.

Samtliga omkomna kommer från Tyskland. Ett par i 60-årsåldern plus en kvinna, 45 år gammal.

Det är den andra flygolyckan i området i år med dödlig utgång. Den 19 januari klockan 12.52 störtade ett ultralätt flygplan nära flygfältet Leoni Benabú i El Trapiche utanför Vélez Málaga. Den gången omkom två personer.

Allvarligaste olyckan inträffade i augusti 2003 då tre vuxna och ett barn omkom.

02.05.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö