Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Plattform har gått på grund vid Benalmádena Costa

En plattform som gick på grund vid Benalmádena Costa har väckt stor uppmärksamhet bland förbipasserande vid middagstid på fredagen. Det rapporteras om kilometerlånga bilköer på kustvägen. Plattformen har i skrivande stund gått på grund utanför stranden Benalnatura vid Flathotel.

Risken var först överhängande att plattformen hade gått på grund vid fritidshamnen Puerto Marina. Till slut gick den på grund i jämnhöjd med Flathotel.

Plattformen används i samband med bygge av pirer i havet och går under namnet Agronauta Bilbao. Hamnmyndigheterna i Málaga uppger att plattformen inte anses utgöra någon risk då den inte transporterar bränsle. Den har endast 150 liter ombord för kraftgenerering.

Plattformen är 43 meter hög och står i skrivande stund på grund vid kusten. Plattformen var på väg mellan Cádiz och Málaga men hård sjö gjorde att den slet sig från bogserbåten Monte da Luz.

Bogserbåten Vehintiocho som är stationerad i Málaga hamn kom senare till undsättning liksom fartyget Salvamar Alnitak från spanska sjöräddningen skriver dagstidningen La Opinión de Málaga på sin nätupplaga.

28.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö