Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Två marockaner häktade för samröre med bombdåd i Bryssel

Domaren Eloy Velasco vid Spaniens nationaldomstol har beslutat att häkta Mohamed Lamsalak och Youssef Ben Hammou som var två av de nio som greps i Barcelona tidigare i veckan. De två männen är misstänkta för extremistkopplingar och har medgett att de befann sig på Bryssels flygplats i Belgien 2016 då ett bombattentat genomfördes. De har uppgett att de var i Bryssel för att köpa en bil. Lamsalak är också misstänkt för narkotikabrott.

De båda männen som uppges vara jihadister förnekar dock delaktighet i terrordådet, enligt en talesperson för den spanska åklagarmyndigheten. Belgisk och spansk polis har bevis för att de var i Bryssel mellan den 16 mars till 23 mars, dagen efter terrordådet.

En tredje person som greps i Barcelona, Ahmed Aafoualah Beliuafz, har häktats för vapenbrott och brott mot folkhälsan. Ytterligare två har häktats medan fyra andra har släppts fria med krav om att anmäla sig i domstolen varje månad. Samtliga som greps i Barcelona är marockanska medborgare.

Den 22 mars 2016 dödades 32 personer, bland dem två svenskar, i två terrorattacker i huvudstaden Bryssel. Dessutom skadades omkring 300 människor när attentatsmännen detonerade sprängladdningar, dels på flygplatsen, dels i tunnelbanan.

28.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö