Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Försvunnen kvinna från Torrox lokaliserad

Spanska myndigheter har kommit i kontakt med 28-åriga Jimena Rico Montero från Torrox på östra Costa del Sol som först rapporterades saknad i Turkiet. Guardia Civil i samarbete med Utrikesdepartementet har lokaliserat kvinnan till ett interneringscenter för papperslösa . Enligt uppgifter på Diario SUR:s nätupplaga har spanska myndigheter pratat med kvinnan.

Enligt uppgifter till tidningen ska María Jimena Rico Montero ha flytt till Turkiet efter att pappan till hennes flickvän, Shaza Ismail, hade hotat med att döda dem. Kvinnan som kommer från Torrox emigrerade till London i jakten på arbete och träffade här Shaza Ismail som är egyptisk medborgare.

Paret reste 15 april till Dubai för att hälsa på Shazas mor som uppgavs vara sjuk. I verkligheten var det flickans pappa som hade lurat hem 22-åriga Shaza för att straffa sin dotter eftersom homosexualitet är förbjudet i Dubai.

Paret har därefter varit på flykt och blev nyligen gripna i Turkiet eftersom de saknade pass och uppgavs vara papperslösa. Spanska medier uppger att Shazas pappa ska ha rivit sönder kvinnornas pass.

Nyhetsbyrån Efe hänvisar till källor vid spanska ambassaden i Ankara som säger att de båda kvinnorna är välbehållna.

27.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö