Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Málaga kommun väntas godkänna gatumusikanter på tio platser

Kommunfullmäktige i Málaga väntas inom kort, efter kontakter med artister och invånare, bestämma att gatumusikanter blir tillåtna på tio platser i centrum. Den gatumusikant som idag spelar utan tillstånd på plaza de la Merced eller calle Granada kommer inom kort att betraktas som illegal.

För tredje gången på två år vill kommunfullmäktige reglera gatumusiker för att förebygga irritationsmoment och att boende riskera att störas. Det är kulturnämnden som beslutat att gatumusikanter bara får uppträda på tio utvalda platser i de centrala delarna av Málaga. Kommunfullmäktige väntas ge grönt ljus inom kort till den nya förordningen.

Det krävs framöver tillstånd att uppträda och spela på gator och torg med namn som Alcazabilla, plaza de la Merced, Císter, Travesía Pintor Nogales, Granada, Nueva, Compañía, Especerías, plaza de Félix Sáenz och San Juan.

Tillståndet gäller för sex månader och kan förlängas.

Kommunfullmäktige har valt en mjukare linje och kräver inte att gatumusikanter ska handplockas av en jury för att få spela på torg och gator. Kommunen vill bara att gatorna inte förvandlas till en konstnärlig anarki utan någon som helst ordning.

I Málaga har 30 gatumusikanter anslutit sig till de andalusiska gatumusikanternas förening (Asociación Andaluza de Movimientos Artísticos y Escénicos) som ingår i LaFAMA (Federación de Asociaciones de Movimientos Artísticos de Andalucía) och som ska försvara deras intressen.

25.04.2017

I Nerja väljs gatumusikanter genom casting
 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö