Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Stort tillslag i morse mot misstänkta marockanska terrorister i Barcelona

Fyra av åtta personer som anhölls i morse av den regionala katalanska poliskåren Mossos d'Esquadra har kopplingar till terrorattentatet i Bryssel ifjol som krävde 35 människoliv. Tisdagens tillslag är resultatet efter en åtta månader lång undersökning efter ett tips från allmänheten skriver dagstidningen La Vanguardia på sin nätupplaga.

Tillslaget i morse är riktat mot personer kopplade till våldbejakande extremism och jihadism. Efter en order från Högsta domstolen slog den katalanska poliskåren till mot tolv adresser på olika platser i Barcelona i morse.

Operationen är i skrivande stund öppen och ytterligare gripanden kan komma meddelar Kataloniens ansvarige för regionala angelägenheter, Jordi Jané.

Enligt Josep Lluís Trapero, polischef för Mossos d'Esquadra, ska fyra av de åtta gripna ha en tydlig koppling till organiserad terrorism i detta fall IS. ”Och det handlar inte om att de har propagerat och spridit propaganda eller planerat terrordåd i Katalonien. De greps på grund av kopplingar till attentaten i Paris och Bryssel”.

Samtliga gripna är marockanska medborgare mellan 31 och 39 år och har varit residenta i Katalonien under en tid. De har inte bara varit i Bryssel utan i andra europeiska städer. De är kända av polisen sedan tidigare i samband med organiserad brottslighet och narkotikahandel.

Enligt polischefen Josep Lluís Trapero är detta det viktigaste tillslaget hittills av katalansk polis. En utredning inleddes för åtta månader sedan efter ett anonymt tips från en invånare.

(Foto: Arkivbild)

25.04.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö